Rabies spruta, check!

20130114-213816.jpg
Vem hade kunnat tro att det gömde sig en liten piraya med sylvassa tänder i lilla Lulu? Inte jag iaf.. Så det var alltså så det gick med Lulu’s dusch.. Först gick vi på stranden som planerat så Lulu vart lite trött. Efter det lyfte jag in henne i badrummet och satte ner henne i duschen. Något som jag gjort många gånger förut med min egen hund, så tekniken har jag. Jag duschade henne försiktigt först med ljummet vatten och hon stod konstigt nog still och verkade njuta!? Sen masserade jag in shampot länge och aktade öron mun och ögon osv. Sen lämnade jag henne ifred lite och lät schampot verka.. När det sen var dags för att skölja ur det så ville Lulu inte komma in i duschen igen så jag gick fram och skulle lyfta upp henne och då högg hon värre än en liten piraya!!????? Har funderat och funderat varför hon reagerade som hon gjorde när hon var så lugn innan? Tänker att löss schampot måste ha börjat svida i ett sår hon har på ryggen och det gjorde ont när jag tog i henne på nåt sätt?? Efteråt har Lulu skämts.. Och jag har redan förlåtit henne men även lärt mig en läxa och nästa gång överlåter jag duschandet till nån annan! Nån frivillig?? ;)

På sjukhuset var de jättebra som vanligt i Thailand! Det blev 2 sprutor, en i varje arm och jag ska komma tillbaks för 3 till och även för att tvätta bett såren. Sen fick jag antiseptiska kapslar att äta 3 ggr om dagen en vecka plus paracetamol. Min ena granne Eve körde mig till sjukan och den andre grannen Toap tog egen bil och kom dit för att titta så de gav mig rätt grejer han googlade allt och översatte till mig, riktigt snäll man!

Sen kostade sprutorna 1/10 del av vad de kostar i Sverige så jag rekommenderar er att ta dem här istället! So thank u very much Lulu for that!

20130114-220024.jpg
Tänk att den här lilla kan vara en sån liten biter!? Tror nog att Lulu är yngre än vad jag först trodde med så vassa tänder..

14 tankar på “Rabies spruta, check!

 1. Men fy, skönt att du blev omplåstrad ordentligt :) Det är ju sånt som är svårt när man inte känner hunden från början.. Vet inte hur den är. Men hoppas att allt blir bra nu :) Kram!

 2. Fy så otäckt. Jag vet själv hur det kan gå. Blev biten av min katt som i vanliga fall är hur go som helst. Fick utskällning av läkare när jag inte kom in direkt. Blodförgiftning på G sa han.
  Ta hand om dig nu och var försiktig nästa gång du ska bada Lulu.
  Härliga bilder du lägger ut så nu börjar jag att längta iväg.

 3. Oj, hur det kan gå… men ren blev hon väl ;o) Skämt o sido, tur du inte blev mer tuggad på och att du sökte hjälp hos farbror doktorn.
  Kan mycket väl vara så som du sa att shampoot gjorde att det började svida. Sist jag var i Thailand hjälpte jag grannen att tvätta deras hund med något lusshampoo. Hunden hade några bitsår på halsen och han började helt plötsligt skrika efter ett tag. Skulle kunna tro att det kanske inte är så skonsamma shampoon som vi har hemma i svea. Försökte kolla upp innehållet på flaskan men det var inte så enkelt… Kom att tänka på de, kanske det finns liknande preparat som här hemma, sådana där pipetter man droppar i nacken som dödar det mesta kryp…

  • Ja jag tänker precis som du, hon måste ha fått ont hon är så tillgiven och go annars.. Nej, det är inte lätt att kolla innehåll etc tyvärr.. Fast min thai väninna köpte det och hon borde veta.. ja det blir att pröva nåt nytt eller vänta till såren läkt såg endast 2 kryp när hon blev dushad..

 4. Jaa du Sophie snart tar hämtar jag hem dig om du inte slutar med dina risktaganden har du glömt sorken som bet dig i tummen??Hoppas att det blir bra nu.Puss o kram från mamma Annika som just fick solens strålar in genom fönstret,jiiiipppiiieeeeeeee!!Selma och jag ska snart gå en promenad hon bits inte hon bara hoppar av glädje,hahahaaaa…PUSS O KRAM

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s