Khanom’s future tourism?

20130124-222419.jpg

20130124-222429.jpg

20130124-222437.jpg
Ja, det är en mycket intressant fråga det här med Khanom och dess future tourism..? Kommer det en riktig ”boom” som många förutspår? eller kommer det att förbli lugna Khanom med en handfull turister och öde stränder? Landpriserna stiger iallafall men sen ser man många nyproducerade hotell, lägenheter och hus som gapar tomma… Likadant är det med stans turistbyrå som jag många gånger passerat i hopp om att den ska vara öppen för ett intressant besök men ännu har jag inte haft nån tur.. Någon som någonsin sett den öppen? ;)

Brev växlade med Fritidsresors Thailands chef nyligen och han berättade att de inte har planer på nån ny satsning här i Khanom så de verkar inte tro på Khanom. Han trodde det berodde på att regnperioden sträcker sig ända till Jul och många Skandinaver reser gärna till Thailand i November/December.. Men själv gillade han Khanom! Och ja det är ju svårt att inte gilla Khanom the city of the pink Dolphins! ;) Dessa delfiner är nog Khanom’s stora dragplåster för det skyltas med dem överallt.. Men Khanom har ju som många av er vet så mycket mer att erbjuda!

Många bofasta utlänningar som man frågar här vill inte att Khanom ska förändras de vill bevara det precis som det är. Och turisterna säger detsamma och berättar att det är därför de kommer tillbaks mer än en gång för lugnet som råder här. Och jag håller nog med men en gnutta mer besökare skulle inte skada så iallafall de verksamheter som redan finns kan gå runt!

Premiärministern Yingluck var här och satte igång nya väg projekt som redan är igång iform av en kustväg mellan Khanom och nästa ort Sichon i Söder så de måste ju ha lite planer för Khanom och Sichon..

Hursomhelst intresserar det mig och jag ska följa Khanom’s utveckling med nöje!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s