You only live once!

20140706-192752.jpg

Så var det Lördag och helg! Vilket betyder att det har gått en vecka sen jag kom hem från min härliga Thailandssemester.. Och vad gör jag? Jo, jag funderar såklart över hur snabbt jag kan ta mig tillbaks till det leende landet, hur länge det kommer att ta innan mitt hus är sålt osv. När allt är uppklarat och jag är FRI att leva mitt liv som jag vill? Härliga tanke!

Får man leva sitt liv som man vill i dagens Samhälle? Får man lämna Sverige? Är det OK? Ska man göra det som gör en lycklig i livet eller ska man snällt jobba på hemma och göra som alla andra? Vad vinner man egentligen på det? Hög Pension? Är pengar och rikedom det viktigaste i livet?

Man lever ju bara en gång är det inte bättre att verkligen leva livet då? Varför inte NU istället för sen? Eller ska man skjuta upp det till när man är 67?

Tänker mycket i de här banorna vilket jag alltid gjort och vore mycket intresserad av att höra vad mina läsare tycker, så dela gärna med er av era tankar kring detta! Alla åsikter är såklart välkomna.

Annars så saknar jag min Man och det är väl också ett stort skäl till att Thailand lockar. Mans två-åriga Uppehållstillstånd gick ut i Våras så vi beslöt oss för att vi skulle vara på varsitt håll med våra familjer och jobba osv. Känna efter tills vi vet vad vi vill och vart vi kan bo och vad vi vill göra i framtiden. Vi har ju kört på Sverige/Thailand 50/50 i några år nu och det är lite det bästa utav två Världar men det vore skönt att kanske en dag slå sig till ro i ett av de två och sen så kan man ju alltid hälsa på i den andra. Eller byta location senare i livet.

20140708-205016.jpg

Är glad och tacksam för att jag har så mycket vänner i samma sits som förstår mig. Härliga fria människor ni inspirerar! Fortsätt med det. :)

 

17 tankar på “You only live once!

 1. Åk så fort allt är klart med huset. Själv börjar jag trappa ner för att njuta av livet och barnbarn. Jobba 3 dagar. Resa mycket vill jag. Lycka till Sophie!

 2. Låter härligt Berit och välförtjänt! Lycka till med det!
  Du får titta förbi i Thailand nästa gång. :)

  Och ja, när det är klart med huset och jag gjort min säsong på jobbet då blir jag inte långvarig här! ;) Tack!

 3. Så klart det är OK att lämna Sverige och göra precis som man vill! Har du bara möjligheterna, så gör det! Fnissade lite när jag läste ”vänta tills man är 67” – för jag är 66! Jag flyttar inte till Thailand för gott, men lever som du säger i de bästa av två världar – sommar i Sverige, vinter i Thailand. Fortsätter med det så länge jag orkar resa – många år till hoppas jag! Du ska bara följa ditt hjärta – sälj huset, säg upp dig och gör precis det du vill göra!

  • Hej Marie-Anne och tack för en bra och positiv kommentar! :)

   Betyder mycket när det kommer från någon som redan levt den delen av livet som jag funderar över.

   Ha ha, ja jag drog ju till med 67 för att det verkar bli nästa pensions ålder. ;)

   Tycker det låter som att du har det fint och har hittat en bra balans! Vart håller du till i Thailand? Ska kika in på din blogg.

   Sophie

   • Hej Sophie! Mest har jag varit i Ban Saiyuan, en by längst söderut på Phuket, men i vinter blir det någon annanstans – var vet jag inte ännu. Khanom kan du rekommendera va?

 4. Jag tror det sticker mycket i folks ögon när någon vågar göra något som är mer vågat. Man ska ha jobb, man ska ha lägenhet osv Du vet ju hur jag har varit, men mina tankar börjar vända. Varför gå dag ut och dag in till ett jobb där man vantrivs? Det verkar inte klokt. Näe, följ ditt hjärta och gör det som får dig att vara lycklig. Jag hejar på dig, det vet du! XX

 5. Det viktigaste i livet är att följa sitt hjärta. Man ska göra det man själv vill och inte leva efter svenssonnormen om man inte vill det. Skit i vad alla andra tycker och tänker. Lev livet som DU vill. Som du säger man lever bara en gång! Tycker du är modig som går mot strömmen, fortsätt att lyssna på dig själv. Du är grym. Stor kram

  • Men vilken härlig kommentar Cassandra! :) Tack så jättemycket! 💛 Och detsamma tycker att du är grym du med i allt du tar dig för! Hoppas det blir en välförtjänt Greklandstrip för dig;) xxx

 6. Gör det som känns bäst för dig, men glöm inte följande saker (jag kan ha fel på exakta tider osv):

  Är du bosatt mer än sex månader per år utanför Sverige så har du inte längre rätt till de förmåner som man som boende i Sverige har, t ex så har du bara rätt till akutsjukvård om det blir mer får du betala för det. Du har inte rätt till barnbidrag eller föräldraledigt för ev barn. Inget studiestöd. Inte rätt till garantipension, du får endast ut den pension som du arbetat in. Dvs om man varit hemmafru/arbetslös hela livet och flyttar utomlands får man inte en krona. Imorgon ska jag ner till Khanom och se hur det ser ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s