About

Sawasdee Kha! and WELCOME! :)

This is a blog about my life in Thailand!

20130211-082220.jpg

Oh happy life! ;)

17 tankar på “About

 1. Spännande att se hur du har det. Du undrar säkert vem jag är? Min vännina är Alicja som berättat för mig om din bloggsida. Vill gärna veta hur du har det och som sagt jag gilla Thailand till max fast jag förlorade min man på grund av denna längtan till detta land. Ha det gott.

  • Hej Berit! Vad trevligt med en ny besökare! Tråkigt att höra om din man. Jag har det fantastiskt bra här i Thailand! Vaknar upp varje dag och är så tacksam för att få vara här där jag trivs bäst! Allt är så vackert här och man stöter alltid på nåt nytt fast man som mig varit i Thailand över 10 år! ;) Du vet nog vad jag menar! Sen är jag så glad över att ha bosatt mig i Khanom nu, det är underbart här! Lungt och skönt, vackra stränder och vacker natur! Ha det bäst och hälsa Alicja!

 2. Jag söker jobb som engelsklärare och är verkligen suggen på att flytta till Thailand. Hur gick du tillväga innan du valda att flytta till Thailand?

 3. Hej, får man fråga vad du gör i Thailand och hur du löste det praktiska (jobb, boende,språket etc)? Är själv på väg att flytta dit och märker att det är svårt att få svar via mail etc. Kanske det bästa är att bara åka och leta boende etc på plats…

  • Hej liveandletgive!

   Absolut ska du leta boende på plats! Det är bra för då kan du se flera ställen och kolla priser etc. innan du bestämmer dig för vart du vill bo. Bokar du hemifrån kanske du får ett boende du inte är nöjd med och det är ju inte så kul om du ska ”bo” eller stanna länge. Boka istället ett hotell där du bor först medan du letar efter ett hus att hyra. Berätta gärna vart du ska bo så kanske jag kan hjälpa dig lite mer!? Själv brukar jag hyra hus eller bo hos min sambos familj(han är thai). När jag arbetat så har det varit i hans Bar/restaurant, man har som flickvän/fru rätt att hjälpa sin pojkvän/man om denne har en rörelse. Annars måste man ha arbetstillstånd. En idé kan ju vara att skaffa jobb i Thailand genom ett svenskt företag och på så sätt få hjälp med visa, boende etc. Språket är inte det lättaste tror att du kanske bör studera thai i Thailand för att på bäst sätt lära dig! Jag är självlärd och pratar därför inte flytande och kan heller inte läsa alfabetet men jag kan klara mig i vardagen, handla på markander, beställa på restauranger, pruta och så men vill ta en riktig kurs för att lära mer.;)

 4. Hej Sophie. Jag hittade just din blogg. spännande och jag hoppas du får vara med om fler äventyr. jag försöker blogga på engelska, vet ej om jag ska byta till svenska. lycka till :D :D :D

  • Var precis inne och kollade din blogg, Love it!!:) Reser du eller bor du här? Jag borde också skriva på engelska men har skrivit på Svenska mest pga. medverkan i olika svenska bloggtävlingar;) Lycka till själv and keep up the good work!:)

   • Tack. jag började på Engelska sen så fortsatte jag bara. ibland funderar jag på att byta till Svenska. det bästa är nog att ha 2 bloggar och skriva på båda. men orka sånt tar tid haha eller hur?jag bor här nere nu i Bangkok. du? :)

 5. Hej!
  Vad kul att hitta en Sv i närheten :)) Jag bor i Surat Thani sedan tre och ett halvt år och är ofta i Khanom. Vore kul att ses!

 6. Hi Monique!
  Nice to hear from you. I think you got the wrong girl. You must be thinking of Caity that works in her boyfriends bar in Kwang Pao, Khanom. :)

  We have no bar and Im not working in one. Good Luck with your page and magazine! See you around.

  Sophie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s